Zeven gruwelijke moorden die

pexels-cottonbro-5435440

Zuid-Afrika in 2018 opschudden Hier zijn acht moorden die Zuid-Afrika in 2018 opschudden, van jaloerse minnaars tot koelbloedige moordenaars.

1. Moord op Mokoena Karabo Sandile

Mantsoe werd veroordeeld tot meer dan 30 jaar gevangenisstraf voor de moord op Karabo Mokoena.

In april vorig jaar werd Mantsoe, een zelfverklaarde evangelist die pastoor werd, veroordeeld voor het molesteren van Mokoena, het vermoorden van haar en het verbranden van haar stoffelijk overschot.

Karabo’s lichaam werd ontdekt in een greppel in de buurt van het huis van Mantsoe’s moeder in Lyndhurst, Johannesburg. Omdat haar lichaam was beschadigd door plaszuur en vuur, konden de Mokoenas haar alleen herkennen aan haar gelakte teennagels.

Volgens Mantsoe zou Karabo zelfmoord hebben gepleegd door zichzelf in de nek te steken. Hij beweerde dat hij bang werd en haar vermoordde.

De hoofdonderzoeker vertelde Koud Blood dat hij er zeker van was dat de jonge vrouw werd gedood in een rituele moord nadat gruwelijke CCTV-beelden waren verschenen van Mantsoe die het lichaam weggooide.

2. Hannah Cornelius

Vernon Witbooi, Geraldo Parsons en Eben van Niekerk werden veroordeeld tot levenslange gevangenisstraf voor de beroving, ontvoering, verkrachting en moord op Stellenbosch student Hannah Cornelius.

Afgelopen mei werden Cornelius en haar vriend Cheslin Marsh ontvoerd in Stellenbosch. Toen de beschuldigde mannen hen naar verluidt in de vroege ochtenduren besprongen, had een medestudent, Cornelius Marsh, aangeboden hem naar zijn universiteitsverblijf te brengen.

De aanval van de studenten is vastgelegd op video. Na op brute wijze te zijn geslagen, werd Marsh dood achtergelaten in een veld in Kraaifontein. Het lichaam van Cornelius werd vier uur later ontdekt.

De mannen werden ook schuldig bevonden aan de overval en ontvoering van Miemie October en Ncumisa Quina op 27 mei.

De vierde verdachte, Nashville Julius, werd veroordeeld tot 22 jaar gevangenisstraf wegens diefstal en ontvoering.

3. Susan Rohde

Jason Rohde werd in juli 2016 schuldig bevonden aan de moord op zijn vrouw Susan in de wijnmakerij Spier en probeerde het op zelfmoord te laten lijken.

Susan stond erop het evenement bij te wonen omdat ze Rohde wantrouwde nadat ze vijf maanden eerder hoorde dat hij een affaire had met Jolene Alterskye, een makelaar in Kaapstad.

Rechter Gayaat Salie-Hlophe beschreef hoe de driehoeksverhouding tussen het paar en Rohde’s minnaar een climax bereikte dat fatale weekend toen hij probeerde het hotel te verlaten om bij zijn vriendin te zijn, ondanks Susans pogingen om hem tegen te houden.

Susans dood was in overeenstemming met handmatige wurging en verstikking, en Rohde had geprobeerd de indruk te wekken dat zijn vrouw zichzelf had opgehangen met het touwtje van een haartang aan een haak aan de achterkant van de badkamerdeur.

4. De drievoudige

moorden in Van Breda Toen Henri van Breda tot drie keer levenslang werd veroordeeld voor de moord op zijn ouders Martin en Teresa en zijn oudere broer Rudi, werd hij beschouwd als een koelbloedige, gewelddadige en meedogenloze moordenaar.

De 23-jarige werd veroordeeld tot 15 jaar voor de poging tot moord op zijn zus Marli en 12 maanden voor het belemmeren van de rechtsgang door te proberen zijn misdaden te verbergen.

Volgens bewijs gepresenteerd tijdens de moordzaak, in januari 2015, ontsnapte Marli na een dapper gevecht bijna aan Henri’s bijlaanval op het ouderlijk huis in Stellenbosch. Ze wordt tot eind volgend jaar, kort na haar 21e verjaardag, verzorgd door een advocaat.

Zijn verzoek om in beroep te gaan tegen zijn veroordeling bij het Hooggerechtshof van Bloemfontein en het Hooggerechtshof van Kaapstad mislukten.

5. Courtney Pieters

Mortimer Saunders werd veroordeeld tot twee keer levenslang voor de verkrachting en moord op de driejarige Courtney Pieters.

In mei 2017 werd Courtney vermoord in haar huis in Elsies River. Courtney’s vader, Aaron Fourie, was een huurder in haar huis.

Volgens Saunders maakte Courtney Saunders boos door hem wakker te maken om tv te kijken in zijn kamer. Hij beweerde dat hij het meisje had vergiftigd om haar moeder, Juanita Pieters, met wie hij een gespannen relatie had, te wreken.

Courtney werd voor het laatst gezien negen dagen voordat haar lichaam werd ontdekt. Saunders hielp het op te sporen en leidde de gemeenschap weg van waar het werd gevonden.

CCTV-beelden toonden dat Saunders het lichaam van het kind weggooide en hij werd gearresteerd.

6. De moorden op Krugersdorp

Cecilia Steyn, Marcel Steyn en Zak Valentine stonden terecht in de rechtbank van Zuid-Gauteng voor de vermeende moord op 11 mensen tussen 2012 en 2016. Beroving, zware mishandeling, afpersing, bezit van een niet-geregistreerd vuurwapen, fraude en identiteitsdiefstal zijn allemaal beschuldigingen waarmee ze worden geconfronteerd. De drie verdachten hebben een pleidooi van niet schuldig ingediend.

De sterfgevallen worden verondersteld te zijn aangewakkerd door een schisma binnen de Overcomers Through Christ (OTC) organisatie. Het doel van de organisatie was om heidenen te bekeren tot het christendom. Cecilia, ook wel het brein achter de misdaad genoemd, vormt een afvallige groep met een kring van kennissen. Leden van de OTC-kerk vielen als eersten.

Marinda Steyn, 51, werd eerder dit jaar veroordeeld tot 11 keer levenslang, terwijl haar zoon Le Roux Steyn een effectieve gevangenisstraf van 25 jaar uitzit. Haar dochter heet Marcel.

7. Gabriela Alban

Diego Novella, een Guatemalteekse, werd dit jaar schuldig bevonden aan de moord op zijn Amerikaanse vriendin, Gabriela Kabrins Alban, in juli 2015 in het boetiekhotel Camps Bay Retreat.

Alban werd gewurgd en had een gezichtstrauma.

De novelle gaat over de zoon van een multi-miljonair Guatemalteekse familie die nog nooit als trustfondskind heeft gewerkt en het liefst een leven leidt van drugs, feesten en constant reizen

Share this :
Share on twitter
Share on facebook
Share on email
Share on pinterest