Koud bloed

pexels-imustbedead-10855742

Hooper: De rechtbank hoorde dat een “koelbloedige” boer zijn vrouw voor hun huis in Newport neerschoot en doodde in het bijzijn van hun tienerdochter.

Andrew Hooper wordt beschuldigd van het vermoorden van de 51-jarige Cheryl Hooper met een jachtgeweer op 26 januari vorig jaar voordat hij het pistool op zichzelf richtte, resulterend in ernstige verwondingen aan het gezicht.

Volgens Birmingham Crown Court schoot de 46-jarige mevrouw Hooper in de nek vanaf ongeveer 1,5 meter nadat ze hem eind 2017 had verlaten omdat hij “met woede en jaloezie werd opgegeten”, aldus Birmingham Crown Court.

Volgens een jury van vijf mannen en zeven vrouwen had Hooper de auto van zijn vrouw gevolgd, haar gezien met een man genaamd Ian Preece, naar zijn boerderij teruggekeerd om een ​​jachtgeweer te halen en haar buiten hun huis ‘in een hinderlaag gelokt’.

“De druppel die de emmer deed overlopen” voor Hooper, volgens de aanklagers, was het zien van zijn vrouw met Mr. Preece.

Hooper “zag eruit als een maniak” met “moord in zijn ogen” voordat hij haar moeder vermoordde, volgens de 14-jarige dochter van het beschuldigde slachtoffer, die in de rechtbank getuigde.

Aanklagers beschreven de vermeende moord als “koelbloedig, wreed en harteloos”.

‘Laffe’

opening van het proces tegen Hooper van Guild Lane, Newport, aanklager David Mason QC zei tegen de jury: ‘Het punt dat je gaat horen is een afschuwelijke tragedie.

Wat er in de nacht van 26 januari vorig jaar gebeurde, raakte veel mensen. De beklaagde is een van hen, zoals u kunt zien.

“Die nacht schoot deze man zijn vrouw dood voor de ogen van hun 14-jarige dochter voordat hij de plaats delict ontvluchtte, naar huis terugkeerde, het pistool op zichzelf richtte en opnieuw schoot.”

De heer Mason vervolgde: “We zullen misschien nooit weten of hij van plan was zelfmoord te plegen en gewoon miste.

Heeft hij zichzelf doodgeschoten, een laatste daad van lafheid gemist van een man die onlangs een andere persoon had vermoord?

“Het maakt misschien geen verschil, en het gaat erom dat hij naar verluidt van plan was zijn vrouw te vermoorden.”

Mason liet vervolgens de bewakingsbeelden van de jury zien van Hooper die een item “in de vorm van een jachtgeweer” verstopte onder een deken in zijn Land Rover.

“Met voorbedachten rade”

Toen vervolgde hij: “Het was een harteloze en laffe misdaad begaan door een man overmand door woede en jaloezie.

Tijdens dit proces vermoed ik dat hij je zal proberen te overtuigen dat wat er is gebeurd een ongeluk was en dat hij zijn vrouw Cheryl alleen maar bang wilde maken.

“Wij, de Relief, zullen u laten zien dat dit een vastberaden en doelbewuste actie was en dat de enige bedoeling van deze man die nacht was om zijn vrouw te vermoorden.”

De heer Mason deed de volgende beweringen over de gebeurtenissen die leidden tot de vermeende moord die leidde: ” Wat hij ook in het openbaar tegen Cheryl zei, zijn jaloezie sudderde onder de oppervlakte.

Zonder iemand te waarschuwen, volgde hij haar auto. Ondanks het overhandigen van degenen die iedereen kende, kreeg hij een ander jachtgeweer en hield het verborgen.

“Hij wachtte tot hij zeker wist dat ze onderweg was voordat hij haar benaderde. Hij zette de achtervolging in en toen hij haar met een andere man zag, keerde hij kalm terug naar zijn boerderij, pakte het geweer en viel Cheryl buiten haar huis aan…

Share this :
Share on twitter
Share on facebook
Share on email
Share on pinterest