De Arthur Ellis Crime Writing Awards hebben hun finalisten bekendgemaakt.

pexels-lennart-wittstock-316681

De vraag wie de shortlist zal halen voor de Arthur Ellis Awards 2020 voor misdaadschrijvers is eindelijk opgelost, zoals altijd gespannen is gewacht.

Katie Daubs en Kevin Donovan, beide verslaggevers voor de Toronto Star, maakten kennis met Daubs’ boek The Missing Millionaire: The True Story of Ambrose Small and the City Obsessed with Finding Him (McClelland & Stewart) en Donovans boek The Billionaire Murders (McClelland & Stewart) (Pinguïn Willekeurig Huis). Debra Komar, Vanessa Brown en Charlotte Gray waren ook deelnemers aan The Court of Better Fiction (Dundurn Press), The Forest City Killer (ECW Press) en Murdered Midas (ECW Press) (HarperCollins).

Linwood Barclay, een afgestudeerde beroemdheid, won in 2009 de prijs voor beste misdaadfictie voor Too Close To Home. Michael Christie voor “Greenwood” (McClelland & Stewart); Ian Hamilton voor “Destiny” (House of Anansi); Nicole Lundrigan voor “Hideaway” (Penguin Random House); Marissa Stapley voor “The Last Resort” (Simon en Schuster); en Loreth Anne White voor “In the Dark” (Simon en Schuster) behoren tot de finalisten (Montlake Romance).

De bijnaam Arthur Ellis komt van de alias die werd gebruikt door de laatste beul van Canada. De prijs is een houten beeld dat een veroordeelde voorstelt die op het punt staat te worden geëxecuteerd.

Zes nieuwe shortlists werden aangekondigd: Beste misdaad eerste fictie, beste misdaadnovelle, beste misdaadkort verhaal, beste Franse misdaad, beste jeugd- of tienermisdaad en de Unhanged Arthur Award voor beste niet-gepubliceerde misdaadmanuscript.

De Grand Master Award wordt om de twee jaar uitgereikt aan een Canadese misdaadschrijver die nationale en wereldwijde erkenning heeft gekregen. Peter Robinson nam de prijs dit jaar in ontvangst. DCI In de wereld van misdaadromans is Alan Banks een van de meest populaire detectives.

Tal van evenementen zijn afgelast vanwege de uitbraak van COVID-19, waaronder het jaarlijkse banket. Eind mei worden de winnaars bekend gemaakt op de website en op social media.

The Crime Writers of Canada, opgericht in 1982, is een groep auteurs, uitgevers, redacteuren en recensenten die werkzaam zijn in de uitgeverssector. De prijzen werden oorspronkelijk uitgereikt in 1984 en stonden open voor Canadese permanente ingezetenen en Canadese onderdanen die in het buitenland woonachtig zijn.

Share this :
Share on twitter
Share on facebook
Share on email
Share on pinterest